over-ons3.jpg

Gevolgen van COVID-19 BIJ RAVO Benelux

Het zijn bijzondere tijden. Een tijd dat uw gezondheid, die van onze medewerkers en van Nederland prioriteit nummer 1 is. Er komen bij ons veel vragen binnen over onze dienstverlening. Bij deze informeren wij u graag over de maatregelen die wij elke dag nemen en zo nodig aanpassen.

Elke dag nemen wij maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, met als doel zo min mogelijk risico te lopen met betrekking tot uw en onze gezondheid. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM op.

Voorzorgsmaatregelen
Om de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen, hebben we diverse voorzorgsmaatregelen genomen:

  • Er worden duidelijke instructies gegeven over hoe de hygiëne kan worden geoptimaliseerd, zoals instructies ten behoeve van het handen wassen.
  • Extra handzeep en desinfectiesprays zijn ter beschikking gesteld in alle kantoren.
  • Medewerkers met symptomen van verkoudheid of griep worden verzocht thuis te blijven en indien mogelijk thuis te werken.
  • Ons schoonmaakbedrijf heeft aanvullende instructies om onze kantoren extra schoon te maken.


Helaas is er een beperkte toegang voor externe bezoekers en geen fysiek contact mogelijk. Onze excuses, maar op dit moment kunnen we u geen hand geven. Daarnaast worden alle chauffeurs verzocht bij de ingang van het magazijn te wachten om hun zendingen op te halen en/of te brengen.

Operationeel
Ons bedrijf blijft operationeel tot nader bericht van de Nederlandse overheid en wijziging van de richtlijnen van het RIVM. Al onze afdelingen draaien normaal door, diverse medewerkers zijn echter genoodzaakt om vanuit huis hun werkzaamheden te verrichten.


Alle werkplaatsafspraken gaan vooralsnog gewoon door en u kunt nog steeds een nieuwe afspraak inplannen. Heeft u al een afspraak gepland staan en voelt dit niet comfortabel voor u? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar een passende oplossing, bijvoorbeeld door uw machine op te halen.

Regels buitendienst
Voor onze buitendienst geldt dat alle geplande afspraken worden uitgevoerd, maar we nemen wel enkele regels in acht. Onze monteurs hebben als uitgangspunt u zo goed mogelijk, binnen de gestelde grenzen, van dienst te zijn maar:

  • Houden afstand van de klant (minimaal 1,5 meter) en schudden geen handen. Graag uw begrip hiervoor.
  • Betreden geen locaties van klanten die ziek zijn of in quarantaine zitten in verband met het Corona-virus.
  • Nemen contact met de leidinggevende op wanneer zij de gezondheid van de klant niet vertrouwen. In dit geval wordt mogelijk de afspraak verzet.
  • Indien de monteur zichzelf niet prettig voelt in zijn werksituatie (i.v.m. Corona) heeft hij het recht om te weigeren om naar binnen te gaan of zijn werkzaamheden te staken. Wij zullen dan een andere afspraak met u maken.
  • Zullen u tot nader order niet meer laten tekenen voor de gedane werkzaamheden. Wel leggen zij u uit wat de werkzaamheden zijn geweest. Op de plek waar u normaal gesproken uw handtekening zet, wordt ‘Corona’ ingevuld.

Met betrekking tot de onderdelenverkoop zijn onze medewerkers gewoon bereikbaar via de bekende kanalen en natuurlijk is onze webshop 24/7 beschikbaar. Daarnaast blijven wij uiteraard streven naar een snelle afhandeling van uw bestelling.

Voorraadverhogingen
Ondanks onze voorraadverhogingen kunnen er in sommige gevallen leveringstekorten ontstaan en op basis daarvan kunnen bepaalde onderdelen niet beschikbaar zijn. Bovendien kunnen sommige leveringen te laat komen door externe omstandigheden waar we geen invloed op hebben (transport,
grensovergangen etc.).


Langere herbevoorradingstijden door verminderde productiecapaciteiten van onze leveranciers kunnen een uitdaging vormen. En ook langere lever- en transporttijden en extra tijd voor inklaring moeten worden voorzien.


Onze rayon sales managers blijven, vanuit huis, actief contact houden met onze klanten, zodat we direct op uw wensen en behoeften kunnen inspelen binnen de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM.

Vragen
Geplande afleveringen van machines zullen in overleg zoveel mogelijk doorgang vinden. Indien u nog vragen heeft of meer informatie wenst, laat het ons a.u.b. weten zodat wij u kunnen helpen in deze voor iedereen zo bijzondere tijd.