019-2.jpg

RAVO 5 eSeries: de eerste elektrische veegmachine in zijn segment

Steeds meer gemeenten zoeken naar oplossingen om geluids- en milieuoverlast terug te dringen en zo hun stad leefbaar te houden. RAVO speelt hier feilloos op in met een nieuwe, grote elektrische veegmachine. De RAVO 5 eSeries is best bijzonder, hij is de eerste in zijn soort.

_vdv7963-3_0.jpg

 

“Compacte elektrische veegmachines waren er al”, zegt salesmanager Arjen Mostert van RAVO Benelux. “Maar er was dringend behoefte aan ook grotere modellen. Wij wilden als innovatief bedrijf uiteraard graag aan die vraag voldoen. Met de RAVO 5 eSeries zijn we daarin geslaagd.”

Twee prototypes
In mei vorig jaar werd het eerste conceptmodel op de IFAT al aan het grote publiek gepresenteerd. Vele grootschalige praktijkproeven in onder andere Barcelona, Parijs, Berlijn en Haarlem leverden de nodige inzichten op om twee prototypes te kunnen bouwen. Daarmee werden de laatste testen uitgevoerd om de ‘groene’ veegmachine te perfectioneren.

_vdv8125-1.jpg

“Voor de chauffeurs, de mensen die er omheen werken en natuurlijk ook voor de mensen thuis is een stillere machine zeer prettig”

 

Begin dit jaar was het moment suprème, toen kwam de nieuwe veegmachine, waar iedereen naar had uitgekeken, op de markt. De eerste modellen zijn inmiddels verkocht, ook in Nederland. Er gaan er waarschijnlijk nog veel volgen, want de RAVO 5 eSeries kent eigenlijk alleen maar voordelen.


Mostert: “We hebben bij de ontwikkeling van dit nieuwe product geen concessies gedaan aan veegprestaties en zuigkracht. De wagen heeft dezelfde laadcapaciteit als zijn mechanische equivalenten. Daarnaast is het voertuig, bij normaal gebruik, ongeveer 6,5 uur inzetbaar, dat is ruim voldoende in de praktijk.” Ook zijn de onderhoudskosten extreem laag, aldus Mostert. “Omdat het voertuig volledig elektrisch is, konden we heel veel slijtdelen, zoals de motor en hydraulische rij- en ventilatoraandrijving, vervangen voor niet-bewegende delen. Dat scheelt aanzienlijk in de onderhoudskosten.”

Geluidsreductie
Vanzelfsprekend levert de RAVO 5 eSeries een belangrijke bijdrage aan het milieu. Een elektrische veegmachine als deze zorgt voor aanzienlijk minder CO2- en fijnstofuitstoot. Maar ook de geluidsreductie is een belangrijk aspect voor een leefbaardere stad. “Voor de chauffeurs, de mensen die er omheen werken en natuurlijk ook voor de mensen thuis is een stillere machine zeer prettig”, aldus Mostert. “Het biedt ook meer mogelijkheden op het gebied van inzetbaarheid. Je kunt ’s ochtends in de vroege uurtjes of zelfs ’s nachts met deze veegmachine op pad, niemand heeft daar last van.”

background-3.png

RAVO is marktleider als producent van veegmachines en continu op zoek naar innovaties en verbeteringen. Het reduceren van fijnstof hoort daar ook bij. Het Saiga Particles System is een nieuwe ontwikkeling die het mogelijk maakt fijnstof (pm10 tot pm2,5), dat vrijkomt bij een activiteit als vegen, op te vangen. Zwevende stofdeeltjes komen in aanraking met positief geladen ionen en verzamelen zich daarna tegen de collectorplaat die in het achterdeksel verwerkt zit. De RAVO HYGiON is standaard uitgerust met het nieuwe Saiga Particles System. Voor andere types veegmachines is het een optie die toegevoegd kan worden.


Het ontwikkelen van duurzame producten is voor RAVO een bewuste keuze. “Wij hebben milieu hoog in het vaandel staan”, stelt Mostert. “Onze bedrijfsvisie is gericht op milieuvriendelijk, duurzaam en verantwoord ondernemen. Onze maatschappelijke rol daarin vinden wij belangrijk. En de markt heeft er behoefte aan.”

Contact
Een demo of meer informatie? Neem contact met ons op.